Gezondheid

Corona herstelzorg

T. Kamminga | Fysio Centrum Kamminga 1 juli 2021, 11:52

Corona herstelzorg


Als gevolg van het Coronavirus kun je veel last houden van restklachten zoals vermoeidheid, benauwdheid of verlies van conditie en spierkracht. Wij kunnen je helpen bij je herstel. Hiervoor is een programma opgezet.

Hoe ziet dit traject eruit?

Een traject waarbij fysiotherapie, ergotherapie en diëtetiek samenwerken om aan je herstel te werken. Uit recent onderzoek blijkt dat een programma waarbij verschillende zorgverleners samenwerken het meest effectief is bij herstel na corona. Dit omdat de klachten en oorzaken hiervan uiteenlopend (kunnen) zijn. Samen met jou gaan wij aan de slag om op verantwoorde wijze de klachten en beperkingen te laten afnemen, of nog beter; te laten verdwijnen.

Ik meld me aan en dan?

Na een intake en onderzoek bij de fysiotherapeut volgt een intake bij de ergotherapeut en diëtist. Waar de fysiotherapeut voornamelijk onderzoekt en werkt aan de conditie en de lichamelijke belasting, werkt de ergotherapeut aan de balans tussen belasting en belastbaarheid en de diëtist geeft adviezen over de beste voeding. Hiermee kunnen we een compleet, uitgebalanceerd en verantwoord programma aanbieden voor het beste herstel.

Vergoeding?

De herstelzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit telt mee voor jouw eigen risico.
Wat wordt vergoed voor de eerste 6 maanden?
- 50 behandelingen fysiotherapie, 10 uur ergotherapie en 7 uur diëtetiek.


De uitvoering van het programma is een samenwerking tussen Fysio Centrum Kamminga, In Balans en Ergo-oost.

Klik HIER voor meer informatie

Bronnen:
https://www.zorginstituutnederland.nl/Verzekerde+zorg/paramedische-herstelzorg-na-covid-19