Muziek

TJSO viert 25ste verjaardag met concert Reünie Orkest

2 juni 2022
09:16
Het Twents Jeugd Symfonie Orkest bestaat 25 jaar en dat gaat gevierd worden met een speciaal jubileumconcert o.l.v. dirigent Carl Wittrock op vrijdag 10 juni in het Muziekcentrum in Enschede. Op het programma staat originele filmmuziek en composities die als filmmuziek gebruikt zijn. Van het ‘Lacrymosa’ van Mozart tot ‘Hymn tot the Fallen’ van John Williams.

Speciaal voor dit jubileumconcert is een Reünie Orkest samengesteld uit oud-leden van het TJSO dat het eerste deel uit de tweede Symfonie van Gustav Mahler zal uitvoeren. Aan het jubileumconcert wordt verder meegewerkt door Karin Hertsenberg (sopraan) en een groot concertkoor (100-koppig) o.l.v. dirigent Armanda ten Brink, samengesteld uit: Stedelijk Koor Enschede, Vocaal Theater Studio ’65 en Kammerchor Musikschule Niedergrafschaft. De presentatie is in handen van Christiaan Kuyvenhoven.

Muziekscholen

Het Twents Jeugd Symfonie Orkest is destijds ontstaan op initiatief van de muziekscholen Hengelo, Enschede en Almelo. Veel orkestleden van het TJSO gaan na hun orkesttijd verder musiceren bij de landelijke studentenorkesten en de conservatoria. Dirigent Carl Wittrock heeft daarbij een belangrijke inbreng.
Als geen ander is hij met zijn toewijding en inspiratie in staat om jonge mensen zelfvertrouwen en muzikale uitdaging te bieden waardoor de wekelijkse repetities en de regelmatige uitvoeringen en concerten een belevenis zijn.
Hoogtepunten zijn de jaarlijkse concerten in het buitenland. Ook dit jaar staat er in juli weer een buitenlands avontuur voor de boeg met een concerten in Zwitserland en drie in Toscane.

Na 25 jaar getuigt het TJSO, gesteund door Oyfo Kunstenschool Hengelo en Kaliber Kunstenschool Enschede, nog altijd van een muzikale ambitie en traditie waar Twente trots op mag zijn.


Jubilleumconcert TJSO, vrijdag 10 juni, Muziekcentrum Enschede, aanvang 20.00 u.
Kaartverkoop: www.wilminktheater.nl