Marja Roozendaal, klassiek homeopaat

Een mooie roze wolk… 

1 februari 2022, 21:47
Ik riep het al eens een paar maanden geleden: wij hebben het mooiste beroep ter wereld.
Deze dagen berichtte mijn stagiaire me over haar stagepatiënt. Vanuit onze opleiding is de stage goed geregeld en heeft een stagiaire altijd een ervaren homeopaat tot zijn/haar beschikking die uiteindelijk de eindverantwoordelijkheid heeft.

Zo ook bij deze patiënt.
Ze had haar eerste kindje gekregen met veel kunst en vliegwerk. Dat betekent problemen met de menstruatie, langdurig pilgebruik, moeite met zwanger worden, uiteindelijk kiezen voor IVF en nadat dit een aantal keren was toegepast, uiteindelijk zwanger.
Het resultaat is prachtig natuurlijk, maar het traject op z’n minst gezegd zeer belastend en voor de bijwerkingen geldt, meestal ‘langdurige naweeën’. En daarmee bedoel ik dat de effecten van de hormonen niet zo maar weer weggepoetst kunnen worden. Daar is écht wel wat voor nodig.
Het verschilt altijd, de ene vrouw is er gevoeliger voor dan de ander, maar ook als je er niet gevoelig voor bent, wordt het wel in ons lijf opgeslagen.

De keuze is natuurlijk heel begrijpelijk, zeker als je niet weet dat er ook andere mogelijkheden bestaan. Want in al onze praktijken hangen slingers geboortekaartjes van vrouwen die, gestimuleerd door de homeopathische middelen, zwanger zijn geworden.
Vrouwen die met dezelfde problematiek bekend waren als deze bovengenoemde stagepatiënt. Die daarin andere keuzes maakten, keuzes die voor hun lijf niet belastend waren omdat homeopatische middelen nu eenmaal geen bijwerkingen kennen.

Onze patiënt had best wel een problematische zwangerschap en bevalling. Op zich zien we dat vaker als er sprake is van zo’n verstoorde hormoonbalans. Maar natuurlijk was ze superblij met de baby.
We behandelden haar op de hormonale klachten die ze had. De geschiedenis daarin meenemend. Als homeopaat kijken we altijd naar de etiologie van de klachten, om in het nu de balans te herstellen.
Hoe snel dat lukt is niet altijd exact in te schatten, maar onze ‘stagepatiënt’ spant wel de kroon. Een jaar na de geboorte van haar eerste blijkt ze spontaan zwanger te zijn van de tweede. Ze kan het bijna niet geloven.

En wij? Wij begeleiden haar in de zwangerschap, zodat deze zonder klachten gaat verlopen en dan is het logisch dat er een prima bevalling en een goed herstel op volgt.
Hopelijk een mooie roze wolk en…. weer een kaartje er bij!

Marja Roozendaal, klassiek homeopaat

www.klassiekehomeopathie.nl