Gelezen Sport!

Sportoverzicht van ma. 11 t/m ma. 18 april 2022

18 april 2022, 21:27

Van tennis tot wielrennen en van curling tot Camp Nou. Bij TKKR. lees je in een oogwenk wat er gebeurt in sportland.

Botic van de Zandschulp is in Monte Carlo uitgeschakeld in de eerste ronde van het Masters toernooi. De nummer 41 boog in2 sets het hoofd voor de nummer 42 Sebastián Korda: 5-7, 4-6.
Ook voor Tallon Griekspoor (nummer 58 ATP) was de eerste ronde het eindstation. Gravelspecialist Ramos won met 6-4, 4-6, 6-2 van Griekspoor.

Demi Vollering won de vijfde editie van de Waalse Pijl voor vrouwen. Ze kwam na 141 km koers over kasseien en Vlaamse heuvels aan in Overijse. Paulien Rooiakkers werd zesde.

Magnus Sheffield heeft de 62e editie van de Brabantse Pijl op zijn naam gebracht. De 19-jarige Amerikaan van Inesos kwam na 205,1 km alleen aan.

Dinsdag versloegen de Oranjevrouwen in Den Haag Zuid Afrika met 5-1 in een vriendschappelijke wedstrijd. Egurolla scoorde 2 keer.

Ellen van Dijk gaat komende maand in Grenchen (Zwitserland) een aanval doen op het werelduurrecord.

Nederland gaat met 9 zwemmers en 9 zwemsters naar de WK langebaan en WK open water in juni in Boedapest.

Fraser wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer van FC Utrecht. Hij tekende een contract voor 3 jaar. Hij legt zijn taken als assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal neer en gaat dus ook niet mee naar het WK in Qatar.

Boscagli van PSV heeft een zware knieblessure opgelopen. Hij moet worden geopereerd en er wacht dan een langdurige herstelperiode.

Barcelona schaamt zich kapot. Spelers waren de weg volledig kwijt in eigen stadion tegen Eintracht Frankfurt en verloren met 2-3 na zelfs met 0-3 te hebben achtergestaan! Frankfurt werd gesteund door maar liefst 30.000 supporters in Camp Nou.

PSV leidde tot 15 minuten voor het einde nog met 1-0 in Eindhoven, maar toen sloeg Leicester twee keer stoïcijns toe. Daarmee werd het Europese avontuur van PSV in de Conference League beëindigd.

Feijenoord won in Praag van Slavia met 1-3. Na de 3-3 thuis van een week eerder staat de Rotterdamse club in de halve finale van de Conference League. Daarin komt de Rotterdamse ploeg uit tegen Olympique Marseille: 28 april thuis en 5 mei uit.

Handbalmannen dankzij knappe zege op Portugal dicht bij het eerste WK sinds 1961! De handbalploeg won met 30-33 in Portugal.

Matla leidt met 5 doelpunten de hockeysters van Den Bosch met groot machtsvertoon naar de halve finale van de Euro Hockey League: 9-0.

FC Emmen keert na een jaar afwezigheid weer terug in de eredivisie na winst op FC Dordrecht. In Dordrecht won de Drentse ploeg met 0-1.

In de eredivisie verloor Sparta de degradatiekraker van Fortuna SC met ruime cijfers. Het werd 3-0 voor de ploeg uit Sittard. Fortuna doet dankzij de ruime thuiszege goede zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Sjors Ultee heeft nu 3 punten voorsprong op PEC Zwolle, dat op de 16e plaats staat.

Sparta moet dinsdag naar Arnhem om de resterende 6 minuten van een eerder gestaakt duel te spelen tegen Vitesse. Het verdedigt daar een 0-1 voorsprong.

De hockeyers van Bloemendaal mogen zich gaan opmaken voor de finale van EHL. De viervoudige winnaar van het toernooi en titelverdediger was in de halve finales oppermachtig tegen Club de Campo Madrid: 3-0

Longo Borghini bekroonde zaterdag een indrukwekkende solo met de zege in Parijs Roubaix. Ze kwam na 125 kilometer over het stoffige, vol met 17 kasseienstroken bezaaide parcours aan op de wielerbaan in de Noord-Franse finishplaats. Favoriete Vos miste de wedstrijd door een positieve coronatest. ‘Mijn wereld stortte in, de teleurstelling is enorm’, laat Vos weten.

Epische zege van Dylan van Baarle. Zijn ploeg INEOS maakte Parijs Roubaix snoeihard. Op 200 kilometer van de finish sleurde de ploeg vol op kop. Ook Van der Poel en Van Aert waren verrast. Zij liepen anderhalve minuut achterstand op toen het peloton dus al vroeg in tweeën brak. Het leverde de snelste editie op uit de geschiedenis van de wielerklassieker: gemiddelde snelheid 45,792 kilometer per uur.
‘Heel zwaar’, zei van de Poel over de koers: ‘Het was een beetje achter de feiten aan rijden. Het was enorm lastig.’

PSV won ten koste van Ajax de KNVB-beker. Het was een spectaculaire finale in de Rotterdamse Kuip met 3 afgekeurde doelpunten en hoogstandjes om van te watertanden. PSV moest snel herstellen na de onverwachte uitschakeling afgelopen donderdag in de Conference League. Ajax moest de rust zien te bewaren met het rumoer rond Onana en het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United. Gravenberch opende de score in de eerste helft maar PSV kwam geweldig uit de kleedkamer. Binnen 5 minuten scoorden Gutierrez en Gakpo voor de Eindhovenaren: 2-1.

De vrouwen van Ajax hebben voor de vijfde keer de KNVB-beker gewonnen. Waar de mannen van Ajax zondag de finale verloren van PSV waren de vrouwen op Tweede Paasdag in de finale in Nijmegen met 2-1 te sterk voor de concurrent uit Eindhoven. PSV verloor in z’n 4 vorige finales 3 keer van Ajax. De ploeg uit Amsterdam was voor de rust de betere en scoorde via Noordam de 0-1, maar PSV beet na rust meer van zich af hetgeen resulteerde in de gelijkmaker van Thestrup: 1-1. Leuchter besliste in de 76e minuut met een kopbal de wedstrijd na een voorzet van Pelova.

De hockeyers van Bloemendaal wonnen voor de vijfde keer de Euro Hockey League voor mannen. In de finale versloeg Bloemendaal Rot Weiss Koln met 4-0.

Bij de vrouwen heeft Amsterdam voor de 15e keer de EHL-finale gewonnen. Titelhouder Den Bosch werd in Amstelveen na shoot outs verslagen na een 2-2 eindstand. In de shoot outs sloeg Amsterdam met 3-2 toe.

Beachvolleybalsters Schoon/Stam zijn tweede geworden bij het Pro Tour Toernooi in het Braziliaanse Itapema. Zij verloren van Kolinske/Hughes met 21-18 en 21-18.

De volleyballers van Lycurgus wonnen voor de vierde keer de nationale beker. De Groningers wonnen van in Ede van Orion met 3-2.

Bij de vrouwen ging de beker voor de zesde keer in 11 jaar naar de volleybalvrouwen van Sliedrecht. In de finale versloeg de nummer 2 van de competitie Sliedrecht de nummer 6 van de competitie Utrecht met 26-24, 25-27. 25-19 en 25-17.