Mode

Stoeien met lusjes

Simone Tiehatten 15 november 2022, 18:40
T-shirts, blouses, rokken en jurken… ze hebben allemaal lusjes. Soms zichtbaar, soms niet. Ze hebben een functie, maar ze hebben ook hun nadelen.

LUSJES ALS STYLINGFOUTJE

Regelmatig zie ik ze. Je kent ze vast wel! Lusjes die buitenboord hangen. Bij de halslijn van een T-shirt, blouse of jurk. Lusjes die je niet hoort te zien. Als je ze wèl ziet, dan is dit een stylingfoutje dat je echt kunt voorkomen.

Nou denk je misschien, waarom zitten die lusjes daar dan? Heel simpel, ze houden het kledingstuk in model tijdens het vervoer van de fabrikant naar de winkel. Daarna hebben ze geen functie meer.

LUSJES ALS PRAKTISCH ONGEMAK

En dan is er nog een ander soort lusje dat voor veel ongemak kan zorgen. Dat is een onzichtbaar lusje. Deze kom je tegen als je een jurk koopt met bijbehorende onderjurk. Ook daar kun je ongewild enorm mee stoeien.

Ten eerste als je de jurk en onderjurk wilt aantrekken. Zie je je al worstelen met je arm door de schouderbandjes van de onderjurk en dan tegelijkertijd het armsgat vinden van je jurk?

Ten tweede tijdens het wassen van de jurk en onderjurk in de wasmachine. De kans is groot dat de beide jurken tijdens het wassen helemaal in elkaar gaan draaien. Weet je wel hoe lastig het is om ze weer los te krijgen?!

Ook hier kun je je afvragen waarom die lusjes daar zitten. Enerzijds zorgen deze lusjes ervoor dat de onderjurk en de jurk echt bij elkaar blijven tijdens het vervoer naar en het hangen in de winkel. Anderzijds is het handig dat tijdens het dragen van de jurk de bandjes van de onderjurk niet van je schouders afzakken.

DE OPLOSSING

Wat te doen met deze verschillende lusjes? In ieder geval moet je er niet mee gaan stoeien!

De lusjes bij de halslijn kun je eenvoudig helemaal afknippen.
Wel voorzichtig doen hoor, geen gaatje in je nieuwe T-shirt of jurk knippen!

De lusjes van de onderjurk kun je soms openmaken met een drukkertje. Zo kun je de onderjurk losmaken van de jurk en heb je al deze problemen niet.
Maar vaak zijn de lusjes dichtgenaaid. Alsjeblieft, knip dan het lusje door. Zo kun je de jurk en onderjurk van elkaar scheiden. En heb je al dit ongemak niet!


Stijlvolle groet,

Simone Tiehatten | S-Kwadraat | Kledingcommunicatie-expert | www.s-kwadraat.com