Debat

Twentse Noabers Festival helpt burgerinitiatieven op weg

1 november 2021, 22:39

Twentse Noabers Festival helpt burgerinitiatieven op weg

Burgerinitiatieven in Twente met kennis, ervaring en netwerken ondersteunen en mogelijk ook op weg helpen met financiering. Dat is de doelstelling van het eerste Twentse Noabers Festival, dat op vrijdag 5 november wordt gehouden in Theater De Kappen in Haaksbergen. Het gaat hier om een initiatief van de Twentse Noabers Coöperatie, 4D (Stimuland), LEADER Noordoost-Twente en LEADER Zuidwest-Twente, dat mogelijk wordt gemaakt door Nederland Zorgt voor Elkaar.

Tijdens het festival, dat om 15.00 u. wordt geopend door gedeputeerde Roy de Witte, kunnen ervaringen worden uitgewisseld tussen reeds bestaande burgerinitiatieven en nog te starten initiatieven. Ook is er deze middag alle gelegenheid kennis te maken met organisaties als 4D (Stimuland), Leader,KNHM, SESAM-academie en OVKK die mogelijk kunnen helpen bij het verder ontwikkelen van een idee. Verder strijkt de 4D-karavaan ‘hoe financier ik mijn initiatief’ neer. Samen met o.a. het Twentse Noabers Fonds en andere lokale en landelijke fondsen staan ze klaar om te kijken of een plan gefinancierd kan worden. Tenslotte worden workshops georganiseerd over onder meer crowdfunding en samenwerking met de gemeente.

 Geheel volgens het noaber-principe wordt van deelnemers verwacht dat ze niet alleen iets komen halen, maar ook iets komen brengen, namelijk kennis en ervaring.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmelden@twentsenoabers.nl, maar kan ook nog op 5 november bij aanvang. Vanwege de coronamaatregelen is een geldig coronabewijs (QR code) nodig om deel te nemen aan het festival. Deelname is gratis, maar een donatie aan het Twentse Noabers Fonds als tegenprestatie wordt op prijs gesteld.

Op de foto: Onder meer de burgerbeweging Herenboeren zal acte de presence geven op het Twentse Noabers Festival.