Gelezen!

Bijna €500 verschil in premie zorgverzekering!

24 november 2023, 07:49
Het kan lonen de zorgverzekering kritisch tegen het licht te houden. Zondag maakten de laatste verzekeraars hun nieuwe premies bekend. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering is €468 op jaarbasis, meldt vergelijkingssite Zorgwijzer.

De premie van de duurste verzekering ligt 29,6% hoger dan die van de goedkoopste. Gemiddeld stijgt de premie volgens Geld.nl met €8,72 per maand, oftewel 6,3%. De verschillen zijn groot. De kleinste stijging is 1,4% bij een verzekeraar voor medewerkers van universiteit medische centra. De grootste stijging is 19,8% bij de basispolis van Zekur. Ook in euro’s zijn er forse verschillen. De goedkoopste is een basisverzekering van FBTO en de duurste is een restitutie verzekering van ASR. Een verzekerde krijgt met een restitutiepolis de zorg volledig vergoed en heeft meer vrijheid om een zorgaanbieder te kiezen.

Collectieve zorgverzekering minder aantrekkelijk.
Het aandeel Nederlanders met een collectieve zorgverzekering, bijvoorbeeld via een werkgever, daalt al jaren. Tegenwoordig zijn die verzekeringen duurder, onder meer doordat voordelen zijn afgenomen. Zo zijn de kortingen op de basisverzekering verdwenen. (FD)