Marja Roozendaal, klassiek homeopaat

Mannen en wasbordjes

15 februari 2022, 14:02
Geïnspireerd en nadenkend over alle sportieve activiteiten nu in China en in het afgelopen jaar all over the world, mijmer ik voor me uit…..

Want jaren terug, toen mijn kinderen (drie ‘mannen’) nog jong waren, was sporten natuurlijk ook ‘hot’ .Alle bekende voetballers uit die tijd passeerden dagelijks de revue en ze deden met elkaar continue hun stinkende best om deze idolen te evenaren.
En toen we bij onze cavia’s in de buitenren, een mannetje ‘over het hoofd hadden gezien’ kregen we 40 jonge cavia’s die allemaal gezegend werden met de namen van de voetballers uit die tijd: Cruijff, van Basten, etc.

Mijn ‘mannen’ van toen, kenden alle 40 jonge cavia’s bij naam, puur op basis van sportieve cavia-kwaliteiten. Van Basten 2 was nét iets sneller dan Van Basten 3…..etc. Want 40 bekende voetballers waren er gewoon nog niet in die tijd!
Keeperstraining, opdrukken, rennen, wedstrijdjes, badmintonnen, voetbalcompetities waren aan de orde van de dag. Buiken werden ingehouden, spieren getraind en getoond aan elkaar. Wasbordjes creëren was, toch toen ook al, een teken van mannelijkheid…..
De hele dag buiten en gelukkig kón dat ook in het huis waar we toen woonden. Lekker buiten, alleen maar bos en gras, geen auto’s, geen gevaar, alleen maar groen, frisse lucht en veel plezier. Hun onderlinge rivaliteit was een gezonde mannelijke rivaliteit, met respect voor de ander die weer op andere fronten beter of handiger was.

Als er een definitie voor mannelijk kindergeluk zou bestaan dan was dit het wel…
Lang was de lente, de zomer en de nazomer. En in de herfst en winter verplaatste het trainingsgebied zich naar onze immense gang, want we woonden in een oud klooster, met alle sportieve voordelen van dien.
Het mannelijk zijn zat in de genen van vader, want van hun moeder hadden ze het zeker niet.
Móói die mannenkwaliteiten.

Heerlijk ook als ze ’s avonds weer schoon en moe in hun bedjes lagen. Even een time out! Want échte mannen doén dat gewoon!
En het leven was nog lekker overzichtelijk in die tijd….

Marja Roozendaal, klassiek homeopaat

www.klassiekehomeopathie.nl