Muziek

Echo’s van Woodstock in Cobblestone Oldenzaal

28 april 2022
20:33
Sun, Freedom, American Westcoast, Woodstock, Crosby Stills and Nash, Doobie Brothers en The Eagles, dat zijn zo ongeveer de piketpaaltjes van het muzikale territorium waarop de Amerikaanse formatie High South zich beweegt. Jamie Garner, Kevin Campos en Phoenix Mendoza kregen de heerlijke hippie sound van de late sixties met de paplepel ingegeven door hun ouders. Zondagmiddag 1 mei herleven de klanken en sfeer van peace, love en harmony in de Cobblestone Club in Oldenzaal.

Cobblestone, het podium voor wereldmuziek, blues en americana, is het enige adres in Nederland dat door High South wordt aangedaan tijdens hun Peace, Love and Harmony Tour. Dat is ook de titel van hun laatste album, waarop de iconische Woodstock-vibratie wel ongelooflijk goed getroffen is. Dit, mede dankzij hun producer Josh Leo (Glenn Frey, Nitty Gritty Dirt Band). Met het nummer A Change in The Wind staat High South momenteel op het punt van doorbreken in Amerika. In de Cobblestone Club in Oldenzaal verzorgen de mannen met drie gitaren en hun messcherpe meerstemmige zang een akoestisch concert.

Ditmaal niet in de intieme ambiance van vaste uitvalsbasis J.W. Racerhuis, maar in het Semper Gebouw, Wilhelminastraat 29b. Er zijn daar extra zitplaatsen beschikbaar.

Het concert van High South op zondag 1 mei, begint om 15.30 u. Voor info en kaarten, zie: www.cobblestone.nl