Boeken

‘Gesproken & Gezongen Woord’ bij aftrap Boekenweek in Enschede

1 april 2022
11:28
De 87e editie van de Boekenweek - 9 tot en met 18 april - wordt door de
Bibliotheek Enschede op 10 april afgetrapt met ‘Gesproken & Gezongen Woord’
in het Muziekcafé Metropool Enschede. Onder leiding van journalist,
presentator en dichter Jeroen van Kan komen verschillende schrijvers aan het
woord en wordt er muziek gezongen en gedraaid. Het evenement is een
samenwerking tussen Stichting Literaire Manifestaties Enschede, Boekhandel
Broekhuis en de Bibliotheek Enschede.

In de sfeervolle zaal van Muziekcafé Metropool geeft Jeroen van Kan verschillende schrijvers en muzikanten het podium. Zo vertelt Bert Wagendorp over zijn nieuwste boek Phoenix en neemt schrijfster Lisa Weeda je mee in haar Nederlands-Oekraïense familiegeschiedenis. Het maatschappelijke stokje komt terug in het verhaal van Hanna Bervoets en Jan van Mersbergen neemt bezoekers mee in zijn zoektocht naar zijn vader als kluizenaar, beschreven in zijn laatste boek: ‘Mijn pa is nooit alleen’.
Dj Dr. Anders draait een literair getinte set (jazz/hiphop) die speciaal voor de middag is samengesteld. Later op de middag zorgt de Enschedese band From//October voor een bijzondere sfeer met een mix van woorden en klanken.


‘Eerste liefde’
Het thema van de Boekenweek is ‘Eerste liefde’. Die eerste liefde heeft verschillende vormen, die terugkomen tijdens de Boekenweek in Enschede. Op de website van de Bibliotheek Enschede staat een overzicht van alle activiteiten tijdens de Boekenweek. Zo komt schrijver Ronald Giphart op
woensdag 13 april naar Enschede en nodigt de Bibliotheek Enschede elke Enschedeër uit om extra te genieten van haar collectie die bol staat van eerste liefdes.

Tickets zijn binnenkort te bestellen via www.bibliotheekenschede.nl:
Niet-leden: € 12,50, leden € 10,-.Tickets zijn inclusief soep en een broodje.

Op de foto: Bert Wagendorp.