Theater

Kandidaten in de rij voor (bij)rol in Van Katoen en Water

3 mei 2022, 11:25
Maar liefst 170 kandidaten hebben op zondag 1 mei auditie gedaan voor een van de (bij)rollen van het nieuwe theaterstuk Van Katoen en Water, over 600 jaar geschiedenis van Almelo. De kandidaten werden ontvangen in het Stadslab op het Indiëterrein om in een van de zalen van het Stadslab hun beste beentje voor te zetten, in de hoop op een rol in dit locatietheater.

Van Katoen en Water speelt in Almelo, maar de kandidaat-acteurs, zangers en dansers komen uit de hele regio. ‘Dankzij de theaterproducties die de afgelopen jaren in Twente zijn gehouden, is er een actieve spelersgroepachterban opgebouwd’, vertelt producent Ellen Wisse. ‘Naast bekende gezichten zien we ook veel nieuwe gezichten. Mensen hebben een voorstelling bijgewoond, zien hoe leuk het is en willen graag meedoen. Voor de voorstelling zijn dertig acteurs nodig. Daarnaast worden voorafgaand aan de voorstellingen, ook acteurs ingezet op het voorterrein, en daarvoor zijn ook mensen nodig.

Hoofdrollen
De hoofdrollen zijn al bekend. Laus Steenbeeke speelt stadsarchivaris Bertus, die op zijn sterfbed het roerige verleden van Almelo doorleeft. Hij wordt verpleegd door Renée de Gruijl. Vertellers zijn Laurens ten Den en André Manuel. Merel Kappenburg en Bart Klop spelen een verliefd Almeloos koppel. De repetities starten 27 juli en duren tot 23 augustus. De speelperiode is van 24 augustus tot 11 september.

Vrijwilligers nodig
Er zijn voor Van Katoen en Water ook nog vrijwilligers nodig, onder andere voor het uitserveren van het eten, het ontvangen van bezoekers, de kaartcontrole, het begeleiden van de bezoekers naar de tribune en de backstage catering. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.vankatoenenwater.nl