Muziek

Kleurrijke zomerconcerten in stadion Heracles Almelo

23 mei 2022
21:00
Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni kan met twee kleurrijke zomerconcerten onder de noemer GelijkSpel in Concert in Erve Asito in Almelo de kater na de degradatie van Heracles worden verdreven. Op het grootste podium van oost-Nederland treedt een kleurrijke mix van artiesten op, van de Nederlandse top tot verrassend regionaal talent: Typhoon, Stef Bos, Tabitha, Karsu, Manuela Nzenge, The Cool Quest, Koorbazen, Dhlomo's drumband en nog veel meer. Tot laat in de avond vieren deze artiesten, samen met het publiek, onze verschillen met muziek, dans en theater.

Tijdens de concertreeks wordt het boek ‘DHLOMO, een kleurrijk leven tussen zwart en wit’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar zal door auteur Ben Siemerink worden uitgereikt aan een beroemde voetballer. Het levensverhaal van Darius Dhlomo, zoals dat is opgetekend in het boek, vormt de rode draad bij alle activiteiten van GelijkSpel. Darius Dhlomo, die in 1958 vanuit Zuid-Afrika naar Almelo kwam om voor Heracles te gaan voetballen, gold in zijn geboorteland al als ‘a man of many talents’. De voetballer, bokser, entertainer, zanger, anti-apartheidsactivist en politicus vond als ‘zwarte Tukker’ uiteindelijk zijn thuis in Twente. Ieder talent van Dhlomo komt terug in een van de vele producties van GelijkSpel. Tijdens GelijkSpel in Concert staat voornamelijk de entertainer en zanger centraal.

Verschillen overbruggen
Stichting GelijkSpel werkt aan een Nederland waarin iedereen zich thuis voelt. Met kunst en cultuur brengt GelijkSpel gesprekken op gang die juist nú hard nodig zijn. Ze brengt leefwerelden bij elkaar en probeert verschillen te overbruggen. GelijkSpel ontwikkelt theater en muziekproducties, tv-programma’s en educatie- en community-art producties.
Voor het basisonderwijs heeft GelijkSpel met Humus de theaterproductie De Middenstip ontwikkeld die het afgelopen schooljaar door alle leerlingen van groep 8 in Almelo is bezocht. Daarnaast zijn twee afleveringen uitgezonden van het tv-programma ‘THUIS met Boudewijn en Typhoon’ waarin het tweetal onderzoek doet naar de thema’s inclusie en diversiteit: wat betekenen deze begrippen voor jou? Ze gaan op bezoek bij bekende en onbekende personen om deze thema’s te bespreken en aan den lijve te ondervinden.

Tickets
Tickets voor de concertreeks zijn te bestellen via https://www.gelijkspel.nu/gelijkspel-in-concert. Het concert start om 21.00 uur. Vooraf heeft de bezoeker de mogelijkheid om te genieten van een proeverij van wereldse streetfoodgerechten.
GelijkSpel is voor de concertreeks nog op zoek naar drummers/slagwerkers. Iedereen die een slagwerkinstrument bespeelt is van harte welkom, zowel mét als zonder ervaring. Kijk op de website van GelijkSpel: www.gelijkspel.nu.