Muziek

Magische opening Stiftfestival op kasteelbrug Twickel

22 augustus 2022, 18:41
Met verstilde klanken, midden op de kasteelbrug van Kasteel Twickel en met de laatste zonnestralen in de rug, speelde hoornist Hervé Joulain op zaterdagavond 20 augustus de eerste noten van het achttiende Stiftfestival. Het was de poëtische opmaat naar een spetterende openingsavond van het festival, die het 600-koppige publiek in vervoering bracht.

Terwijl vóór de pauze Messiaen, Rebel, Haydn en Vasks (composer-in-residence) de boventoon voerden, was het programma na de pauze geheel aan de Vier Jaargetijden van Vivaldi gewijd, in de beroemde bewerking van Max Richter. Solist bij deze Four Seasons Recomposed, waarvan het thema naadloos aansluit bij het festivalthema Song of the Earth, was violist en artistiek leider van het festival, Daniël Rowland.

Prachtige locaties
De komende dagen, tot en met 28 augustus, staan er nog ruim 20 concerten op het gevarieerde programma, op de prachtigste locaties in Twente. De internationale musici, velen regelmatig te gast op het Stiftfestival, zijn te horen in duo's, trio's en kwartetten, of - op 25 en 26 april in Muziekcentrum Enschede - met het Stift Festivalorkest en solisten. Er zijn wereldpremières te horen, geliefde werken van het publiek en nieuwer repertoire.
Voor een deel van deze concerten zijn nog tickets te koop, zie stiftmusicfestival.nl

Foto: Serban Mestecaneanu