Muziek

Muzikaal eerbetoon aan Paul McCartney (80)

20 juni 2022
14:06
Paul McCartney is zaterdag 18 juni 80 jaar geworden en muzikaal Nederland viert dat met een concert: McCartney 80. Wat een eenmalig optreden in Het Concertgebouw in Amsterdam zou worden, werd zo'n succes dat een reeks concerten rond de verjaardag van de Britse muzikant en songwriter volgde. Daarbij wordt ook Enschede aangedaan. Exclusief voor de regio Twente vindt het concert McCartney 80 op dinsdag 21 juni om 20.00 uur plaats in het Wilminktheater en Muziekcentrum.

Eric Vloeimans, Roel van Velzen, Bertolf, de band Strange Brew, Stephanie Struijk en Lucas Hamming eren de legendarische Beatle. Behalve muziek van de bovengenoemde artiesten hebben ook Gijs Groenteman, Pablo van der Poel en Bas van Holt een aandeel in het ‘verjaardagsfeest’ van McCartney. Het ensemble muzikanten en bekende Nederlanders brengen in de Grote Zaal van het Muziekcentrum nummers als Hey Jude, Blackbird en Yesterday tot leven. Ook zijn latere werk krijgt op deze avond de aandacht die het verdient.

Strange Brew verzorgt het verjaardagslied. Aan hen de eer, aangezien zij ook het publiek door de avond heen begeleiden. Eerder vierde Strange Brew memorabele gebeurtenissen uit de geschiedenis van de popmuziek. De band maakte programma's over onder meer Woodstock, Elvis Presley, John Lennon, Motown en The Beach Boys.

Kaarten via www.wilminktheater.nl.

Op de foto: Eric Vloeimans