Muziek

‘Stift Musical Encounters’ met Bevrijdingsdagconcert

26 april 2022
20:16
Violist en artistiek directeur Daniël Rowland heeft voor de derde editie van Stift Musical Encounters vijf muzikale vrienden uitgenodigd: Lilli Maijala (altviool), Maja Bogdanovic (cello), Olivier Thiery (contrabas), Marianna Shirinyan (piano) en Anthony Hewitt (piano). Zij zijn de Masters die van 3 tot en met 8 mei een twintigtal studenten coachen en samen met hen optreden. Publiek is vanzelfsprekend welkom bij de concerten in de Stiftskerk.

Bevrijdingsdagconcert
Bijzonder moment in het programma van Stift Musical Encounters wordt zonder twijfel het Bevrijdingsdagconcert, op donderdag 5 mei om 19.30 u. in de Stiftskerk. Daar treden zes studenten van het Conservatorium en de Lysenko Muziekschool in Kiev op, samen met hun befaamde Oekraïense pianodocenten Borys en Tatiana Fedorov. Zowel Borys, Tatiana als hun studenten is het gelukt om bij het uitbreken van de oorlog in hun land naar Nederland te vluchten. Enkelen van hen traden ook al op bij het grote Benefietconcert voor Oekraïne, op 3 april jongstleden in Enschede. De opbrengst van het Bevrijdingsdagconcert gaat direct naar een aparte Stichting, die steun biedt aan jonge Oekraïense musici wiens leven door de oorlog is ontwricht, door onderkomen en lessen in Nederland te organiseren.

Programma
Tijdens het openingsconcert op dinsdag 3 mei, om 19.30 u. in de Stiftskerk, spelen de zes Masters werken van Chopin, Bottesini, Brahms en Vladimir Mendelssohn.
Na een concert op vrijdagavond 6 mei van de Masters met de studenten vormt een feestelijk concert op zaterdagavond het sluitstuk van een dynamische en inspirerende week. Speciaal voor Vrienden van het Stiftfestival is de échte afsluiting op zondag 8 mei, met een exclusief (besloten) Vriendenconcert. Dan zal Daniël Rowland ook het programma voor het Stift Festival eind augustus dit jaar onthullen.

Kaartverkoop
Het complete programma is te vinden op www.stiftmusicfestival.nl

Alle concerten vinden plaats in de Stiftskerk te Weerselo. Kaarten zijn online te bestellen via de website.