Theater

Tweede Broekhuis op Zondag: eerbetoon aan Paul van Vliet

19 april 2022
21:19
Broekhuis op Zondag, het eerbetoon aan de culturele helden van onze tijd, staat op zondag 24 april in het teken van cabaretier Paul van Vliet. Jonge artiesten, oudere collega’s en vrienden richten deze middag de schijnwerpers op hun favoriete artiest, die hoogstpersoonlijk aanwezig is in De Kleine Willem in Enschede.

Broekhuis op Zondag is een initiatief van Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en Boekhandel Broekhuis. De eerste editie op 6 maart was gewijd aan de Enschedese schrijver-dichter Willem Wilmink. Het werd een middag vol verrassingen. Zo waren er optredens van Frank Groothof, Jan Riesewijk en de talenten van Wilminks Kweek. Muziek, miniconferences en goede gesprekken wisselden elkaar af en dat zal op 24 april met Paul van Vliet niet anders zijn. Jonge artiesten vertolken het werk van de 86-jarige cabaretier, vakgenoten halen herinneringen op en de lach is nooit ver weg.

Heimwee naar morgen
Paul van Vliet (Den Haag, 1935) begon zijn carrière in het theater in de jaren vijftig bij het Leidsch Studenten Cabaret en brak in de jaren zeventig bij het grote publiek door met zijn one-man-shows. Hij trad onlangs nog op tijdens een benefietconcert voor Oekraïne. Vorig jaar verscheen zijn autobiografie Heimwee naar Morgen.

Broekhuis op Zondag met Paul van Vliet is te zien op zondag 24 april om 16.00 uur in De Kleine Willem in Enschede. Bij de derde editie op 12 juni zal radiomaker en schrijver Frits Spits te gast zijn. In het najaar staan drie nieuwe afleveringen met culturele helden op het programma.

Op de foto: Paul van Vliet. Foto Roy Beusker