Muziek

Verjaarscadeau van Asito: gratis naar concert GelijkSpel

2 juni 2022
01:01
Asito, onderdeel van ADG dienstengroep, bestaat 70 jaar. Als verjaardagscadeau nodigt zij Almelo uit om gratis de concertreeks ‘GelijkSpel in Concert’ bij te wonen die plaatsvindt op 9 en 10 juni op het grootste podium van Oost-Nederland: Erve Asito. Twee avonden lang kunnen inwoners uit de stad en de regio genieten van twee kleurrijke concerten met artiesten als Typhoon, Stef Bos, Karsu, Tabitha, en vele anderen.

Hans Kroeze, algemeen directeur ADG: ‘Ons bedrijf is 70 jaar geleden van start gegaan met Asito in Almelo en nog altijd hebben we een sterke band met deze stad. Daarom stellen we alle kaarten voor de concerten gratis ter beschikking aan iedereen die hierbij wil zijn. Want een feestje vier je samen.’
ADG is hoofdsponsor van GelijkSpel. Kroeze: ‘We vinden inclusie belangrijk. Het betekent dat je je thuis kunt voelen en jezelf kunt zijn. Dat is essentieel op je werk, op school en in je vrije tijd. Wij kunnen ons bovendien goed vinden in de manier waarop GelijkSpel het onderwerp onder de aandacht brengt met cultuur, muziek en theater.’

Boek Dhlomo
Tijdens de concertreeks wordt het boek ‘Dhlomo, een kleurrijk leven tussen zwart en wit’ van auteur Ben Siemerink gepresenteerd. Het boek neemt de lezer mee in het bijzondere verhaal van de Zuid-Afrikaan die uiteindelijk zijn ‘thuis’ in Almelo vond. Bovendien was deze oud-Heraclied multi-getalenteerd: naast voetballer was hij ook bokser, muzikant en activist. Dhlomo is de inspiratiebron voor alle programma’s van GelijkSpel. In juni 2023 zal hij bovendien centraal staan in het theaterspektakel DHLOMO, dat wederom plaatsvindt op Erve Asito.

Over GelijkSpel
Stichting GelijkSpel werkt aan een Nederland waarin iedereen zich thuis voelt. Dat doet zij met kunst en cultuur. GelijkSpel ontwikkelt theater en muziekproducties, tv-programma’s en educatieprojecten op scholen en dialogen in bedrijven en wijken.

Tickets zijn gratis verkrijgbaar via www.gelijkspel.nu. Wees er snel bij, want vol is vol.
Op de foto: Karsu.