Muziek

Vierde Kindermuziekweek met groot live én online aanbod

30 maart 2022
14:45
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede staat samen met heel Nederland vanaf 1 tot en met 10 april tien dagen lang in het teken van live muziek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. In het theater is van alles te doen en te beleven zoals het BIG BANG Festival, het online Sokpopconcert en de discoparty VroegBij.

Het BIG BANG Festival is een avontuurlijk wereldwijd muziekfestival. De Nederlandse versie wordt georganiseerd door Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede op zondag 10 april. Een blijvertje in het programma is het Sokpopconcert. Op de site van het Wilminktheater is te zien hoe je een sokpop maakt en hoe je zelf mee kunt doen aan het concert met veel bekende kinderliedjes. Na het grote succes van de VroegBij livestream in 2021 vind er dit jaar een echte discoparty plaats in De Kleine Willem op zaterdag 2 april. Samen met de heren van VroegZat kunnen kinderen los gaan op de muziek van de dj.

Live én online
De Kindermuziekweek is dit jaar voor het eerst een combinatie van live activiteiten én een online aanbod. ‘Online bleek een mooie toevoeging en is inmiddels niet meer weg te denken uit de Kindermuziekweek, Hierdoor kunnen we nóg meer kinderen in Nederland bereiken’, aldus Feyo Sickinghe, voorzitter Kindermuziekweek. Vijftien partners en meer dan tachtig deelnemers staan te trappelen om alle kinderen een week barstensvol live muziek te laten beleven.

‘Vrienden’
Dit jaar is ‘Vrienden’ het thema van de Kindermuziekweek. Wat is er leuker dan samen met je vrienden muziek luisteren of maken. Het Kindermuziekweeklied ‘Ik en Jij’ is tot stand gekomen in samenwerking met educatief partner 123ZING. Het lied is geschreven door Jan Groenteman in samenwerking met Eric Robillard en Freek Koopmans en sluit goed aan op het thema. ‘Ik en Jij’ wordt gezongen door Ayana, winnares van het Junior Songfestival 2021.

Lespakket
123ZING biedt bij het lied een gratis (digitaal) muzikaal lespakket voor alle scholen in Nederland. Dit lespakket bevat een dans, bodypercussie, zangles, pennen- en boekenritme en meespeelvideo’s voor schoolinstrumenten en spelenderwijsorkesten. Speciaal voor jeugdorkesten is er een HaFaBra en Klassiek arrangement toegevoegd. Zo kan het Kindermuziekweeklied met een eigen ensemble worden gespeeld.

Het Kindermuziekweeklied en alle extra’s zijn vanaf deze week online beschikbaar via 123zing.nl/kindermuziekweek.
Bekijk alle activiteiten op wilminktheater.nl/kindermuziekweek.

Op de foto: Kinderen spelen samen met de groep Patafrica tijdens het Big Bang Festival. Foto: Dries Segers.