Mode

Langer plezier van jouw jeans

Simone Tiehatten 19 oktober 2021, 16:22

Langer plezier van jouw jeans

Wist je dat 95 procent van de Nederlanders wel eens jeans draagt. En dat het gemiddeld aantal spijkerbroeken dat men in de kast heeft liggen 5 is. Hoeveel spijkerbroeken heb jij in je kast liggen?
Ik heb er eerlijk gezegd maar eentje. Zo haal ik het gemiddelde wel een beetje omlaag, maar het is wel een hele mooie donkerblauwe. En die wil ik graag ook zo donkerblauw houden.

Hoe doe ik dat?
De belangrijkste grondstof van een spijkerbroek is katoen. En één van de eigenschappen van katoen is, is dat de kleur tijdens het wassen kan vervagen. Dat mag en dat is ook de charme van een jeans. Maar wil je, net zoals ik, je spijkerbroek zo lang mogelijk op kleur houden, dan heb ik voor jou de volgende tips.

Tip 1: Binnenstebuiten wassen
Draai je jeans binnenstebuiten voordat je hem in de wasmachine doet. Zo voorkom je verkleuring of vervaging. Prop de wasmachine ook niet te vol. Want dan schuren alle kledingstukken langs de stof en dan slijt de kleur ook eerder.

Tip 2: Voorkom onnodige beschadigingen
Controleer vooraf of je zakken leeg zijn en rol altijd je broekspijpen helemaal uit. Zorg dat de rits en de knopen dicht zijn. Zo voorkom je onnodige beschadigingen.

Tip 3: Gebruik het juiste wasmiddel
Kies voor het juiste wasmiddel zonder bleekmiddel. Vele soorten wasmiddelen zijn geconcentreerd, dus gebruik de juiste hoeveelheid. Anders gaat dit ten koste van de kleur van je spijkerbroek.

Tip 4: Gebruik geen wasverzachter
Voor een jeans met stretch kun je beter geen wasverzachter gebruiken. De Lycra wordt hierdoor aangetast en dan vermindert de stretch van de stof.

Tip 5: Droog je gewassen jeans aan de lucht
Stop je je jeans in een droger, dan kan zowel de kleur als de pasvorm worden verpest. Dus droog je jeans, het liefst hangend en nadat je het hebt uitgeklopt, aan een droogrek.

Ik wens je heel veel en vooral lang plezier van je jeans!

Stijlvolle groet,

Simone Tiehatten | S-Kwadraat | Kledingcommunicatie-expert | www.S-kwadraat.com