Gelezen!

Nederland kampioen pakketjes ontvangen

19 februari 2024, 16:28
Het aantal Nederlanders dat frequent een product koop via internet is vorig jaar licht gedaald. Desondanks is het gemiddeld aantal pakketjes dat een huishouden ontvangt toegenomen. Per maand zijn het er 6,5, fors meer dan het Europees gemiddelde van 5,2. Nederlanders kopen vooral kleding online.

In vergelijking met 2019 is het gemiddeld aantal door frequente onlinekopers ontvangen pakketjes in Nederland gestegen naar 6,5 per maand. In die periode groeide het aantal ontvangen bestellingen in Europa slechts licht, van 5,0 naar 5,2.

Nederland is met die 6,5 pakketjes per maand koploper in Europa. Alleen Britse en Oostenrijkse e-shoppers komen bij Nederland in de buurt. In Bulgarije worden met 3,6 per maand de minste pakketten bezorgd. 71% van de Nederlandse onlineverkopers schafte vorig jaar kleding aan. Dat is minder dan in 2022, toen 77% aangaf online kleding te kopen.

Nederlanders doen dit nog wel veel vaker dan andere Europeanen, van wie gemiddeld 58% kleding via internet had aangeschaft. (FD)