Muziek

Nog één ‘thuiswedstrijd’ voor Timothy Drake met Queen The Music 

21 februari 2023, 13:19
In het Muziekcentrum Enschede staat op zaterdag 25 februari Queen The Music op het podium. De band speelt alle hits van het doorbraakalbum A Night at the Opera. Het belooft een bijzonder concert te worden omdat Thimoty Drake (Tim Deelstra) als special guest op het podium staat in zijn thuisstad Enschede. Eigenlijk had Deelstra vanwege gezondheidsprobleem al afscheid genomen van het podium maar voor een concert van ‘zijn’ band in het Muziekcentrum maakt hij graag nog één keer een uitzondering. ‘Enschede is mijn thuisstad. Je speelt letterlijk voor eigen publiek. Hoe mooi wil je het hebben?’

Veertien jaar heeft Tim Deelstra (alias Timothy Drake) op het podium gestaan als Freddie Mercury. Duizenden fans heeft hij in extase gebracht met zijn perfecte uitvoeringen van Queen. We Will Rock You, Don’t Stop Me Now, Radio Ga Ga… Alle hits werden voluit meegezongen. ‘Het was een te gekke en onwerkelijk mooie tijd’, blikt Tim terug.

Warm gevoel
In die tijd heeft hij altijd een warm gevoel voor Enschede gehad. ‘’We hebben zeer goede muzikanten mee laten doen en laat nou in Enschede de Popacademie zijn gevestigd. Een aantal studenten heb ik betrokken bij Queen Forever, de vorige naam van Queen The Music.’ Tim is nu vooral actief als boeker van tributebands, met in zijn portefeuille natuurlijk Queen The Music. Op 25 februari staat hij dus nog één keer op de planken van het Muziekcentrum, waar hij een flinke bijdrage levert door een aantal Queen-knallers te zingen. In deze volledig nieuwe show met vier vocalisten is, behalve Timothy Drake, Linda Kinsbergen als Montserrat Caballé als speciale gast te horen met haar uitvoering van Barcelona.
 
A Night at the Opera
Als om 20.00 uur de lichten in het Muziekcentrum Enschede aangaan en de show A Night at the Opera begint, gaat Queen The Music terug in de tijd, naar het begin van het succes van de Britse rocksensatie. Met A Night at the Opera, de vierde elpee van de groep, begon de wereldwijde victorie van Queen, dat tot die tijd alleen met Killer Queen een hitje had. Maar dit was de plaat met Bohemian Rhapsody, wereldwijd een nummer één-hit. Tijdens het concert in Enschede worden alle nummers gespeeld van A Night at the Opera, plus natuurlijk de grootste hits.

Het concert in de Grote Zaal van het Muziekcentrum begint op zaterdag 25 februari om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.wilminktheater.nl.
 
Foto: Tim Deelstra kruipt vocaal nog één keer in de huid van Timothy Drake met Queen The Music in het Muziekcentrum in z’n thuisstad Enschede. Foto: Robin Kamphuis.