Marja Roozendaal, klassiek homeopaat

Elke dag 3 minuten en 20 seconden meer licht

31 december 2021, 14:16
De laatste weken van het jaar, zo naar kerst toe en de week van kerst naar oud en nieuw, zijn meestal van die mijmerdagen.

Buiten diep donker, van binnen ontstaat licht? De winterzonnewende? We kennen de kortste dag op 21 december en daarna worden de dagen elke dag 3 minuten en 20 seconden langer.
We kijken terug deze weken op het leven, óns leven, halen herinneringen op, wat was mooi dit jaar, wat deed pijn, wat gummen we het liefste uit?

Inzicht? Ook zo’n mijmerbegrip… Ontlenen we inzicht aan de dingen die geweest zijn? En ook al krijgen we er niet altijd antwoord op, maar kunnen we wijsheid, kracht, groei ontlenen aan wat ons overkwam? Of waar we voor kozen?

Deze dagen las ik een prachtig artikel over intenties, zo passend in deze weken, passend bij ‘het meer naar binnen’ gaan en passend bij ‘een pas op de plaats’. Passend bij ‘omzetting’ en ‘wijsheid/bewustwording’.
In onze praktijk zien we in deze weken, maar ook al de laatste maanden, meer mensen die worstelen met alles wat op ons afgekomen is de laatste twee jaar. Je kunt je voorstellen dat dit soms life events zijn, rakend aan bestaansrecht en basis. Gelukkig kunnen we daar veel in doen.

Het, met de homeopatische middelen, weer in balans krijgen van emoties gaat vaak snel. Sneller dan het omzetten van een chronische ziekte naar gezondheid. Immers, emoties worden vaak veroorzaakt door omstandigheden, chronische ziekten komen van binnenuit. Dat is een andere klus om te klaren.

Op weg naar elke dag 3 minuten en 20 seconde meer licht wens ik iedereen graag een ontzettend mooi 2022 met veel moed, kracht, licht, liefde en gezondheid!

Marja Roozendaal, klassiek homeopaat

www.klassiekehomeopathie.nl