Innovatie

Huiskes-Kokkeler Autogroep neemt DAGO over

30 december 2021
10:34
Huiskes-Kokkeler Autogroep is voornemens collega-dealer DAGO in de Achterhoek te kopen. De voorgenomen transactie ligt ter goedkeuring bij de ACM en de overname moet begin januari rond zijn, zo hebben de bedrijven bekend gemaakt. Alle medewerkers van het autobedrijf gaan mee. Door de overname groeit Huiskes-Kokkeler Autogroep naar 10 vestigingen, van waaruit alle volumemerken uit de Volkswagen Groep bediend worden. Vorig jaar verkochten de bedrijven, die beide in Oost-Nederland actief zijn, opgeteld ruim elfduizend auto's.

Volgens Theodoor Vis, algemeen directeur van Huiskes-Kokkeler Autogroep, hebben de bedrijven veel gemeen in cultuur, aanpak en gebied (Achterhoek en Twente). ‘Het karakter van een hands on bedrijf zie je terug bij ons en bij DAGO. Door de overname zullen veel producten en diensten hetzelfde blijven, maar waar mogelijk worden verbeterd en uitgebreid.’

De belangrijkste reden voor de overname en de daaruit voortvloeiende samenwerking is dat de automarkt de komende jaren sterk verandert door elektrificatie en flexibiliteitsbehoefte, zegt Vis. Ook de synergievoordelen die samen behaald kunnen worden zijn essentieel voor een duurzaam rendement. Richard en Frank Smees (de huidige eigenaren van DAGO) zullen aanblijven in de nieuw te vormen Autogroep.

De directie van de nieuw gevormde Autogroep zal gevoerd worden door Theodoor Vis (algemeen directeur) en Marco Golbach (commercieel directeur).

Op de foto: De vestiging van de Huiskes-Kokkeler Autogroep in Hengelo.