Mode

Lang leve onze vrouwelijke rondingen 

Simone Tiehatten 30 juli 2024, 23:11
Jouw body-positivity wordt niet bepaald door jouw kledingmaat
Wist je dat de gemiddelde confectiemaat van de Nederlandse vrouw maat 42 is en dat deze aan het verschuiven is naar de 44? Laat alsjeblieft die maataanduiding voor wat het is. Ben je gezegend met prachtige ronde heupen en volle dijbenen? Wees er trots op en laat zien hoe prachtig je bent!
Wat zou het fijn zijn als je daadwerkelijk tot je recht komt met je hele uitstraling. Want dat mag! Waar kun je aan denken? 

Gun jezelf de juiste kledingmaat
Kijk niet naar het maat-getal. Kijk juist naar hoe een kledingstuk past bij jouw lichaam. De maat in je kledingstuk is slechts een aanduiding van hoe groot of hoe klein het ongeveer is. Als een kledingstuk te strak zit, valt dat veel meer op, dan als een kledingstuk goed past.

Gun jezelf mooie stoffen
Een broek in een mooie wol of katoen kwaliteit is misschien wel iets duurder in aanschaf, maar je ziet ook echt het verschil. Kies voor mooie vloeiende en rekbare stoffen. Weet dat stugge en dikke stoffen de rondingen van je lichaam vaak te weinig volgen en strakke polyester stoffen het tegenovergestelde doen.

Gun jezelf kleur
Veel vrouwen kiezen zwart omdat het afkleedt en slanker lijkt. Kies eens andere donkere basiskleuren, zoals donkerblauw, antraciet, donkergroen en bordeaux. En combineer deze juist met accentkleuren zoals rood, roze, kobaltblauw, turquoise of welke andere prachtige kleur dan ook.

Gun jezelf een taille
Ben je gezegend met een prachtige taille? Draag daar dan je accenten zoals een prachtige riem of een getailleerd jasje of jurk. Met een uitwaaierende rok of jurk (A-lijn) maak je een vergelijkbaar accent,
net als een wikkeleffect in een top, jurk of rok. De lijnen van je kleding volgen op deze manier heel eenvoudig je ronde heupen en volle dijbenen zonder dat het onnodig volume toevoegt.

Nog twee bonustips
Je rondingen laten zien is een optelsom die moet kloppen, namelijk de juiste maat, de passende pasvorm, de kleur en je taille. Deze vier punten zijn de ingrediënten voor het mooiste totaalplaatje. Heb je deze basispunten toegepast? Dan volgen hier nog twee bonustips:

Draag rokken of jurken niet te kort
Kies liever een lengte net onder de knie dan net erboven. Een langere lengte geeft optisch meer lichaamslengte en kleedt daardoor mooier af. Testje: draag je een rok en kun je heel eenvoudig en netjes iets van de grond oprapen zonder rare bewegingen en dergelijke? Dan draag je de juiste lengte!

Let op de dikte van je panty
Wil je ervoor zorgen dat de keuze van je panty de rest van je outfit ondersteunt? Kies dan niet voor een dikke zwarte panty in 60 of 90 denier, maar bijvoorbeeld voor een antraciet of grafiet kleur in een 20 of 15 denier. Een dunnere panty laat de huid van je been er doorheen zien en zorgt voor een minder zwaar effect. Als je in de zomer een panty moet of wilt dragen, kies dan een kleur die heel dicht bij je eigen huidtint ligt. Hoe lager het denier getal, hoe mooier het is: 15 denier is prachtig en er zijn zelfs panty’s te koop in 7 denier.

Over aanstekelijke body-positivity
Onlangs was ik in een winkel en maakte het volgende mee. Een leuke jonge vrouw was een pak aan het passen in een knalroze kleur. Ze kwam stralend uit de paskamer. Wauw! Wat stond haar dat goed. De broek zat perfect om haar ronde heupen, de schouders en taillering van het jasje zaten op precies de goede plek. Daaronder droeg ze een strakke body. De keuze was gemaakt, deze outfit moest het worden, vertelde ze haar oma en moeder die erbij waren. En dansend ging ze terug naar de paskamer. Haar moeder zei mij: ‘Had ik vroeger maar zoveel zelfvertrouwen gehad om zo’n pak in die knalkleur te dragen. Vroeger had je niet zulke leuke kleding in maat 50. Zo fijn om haar zo vrolijk en blij te zien!’ Ik vind het prachtig om te zien hoe deze jonge vrouw haar rondingen omarmt en hoe ze met deze outfit haar fantastische gevoel doorgeeft aan ons. Ik hoop dat ze nog vele anderen aansteekt met deze body-positivity. Lang leve de vrouwelijke rondingen!