Gelezen Sport!

Sportoverzicht van ma. 14 t/m zo. 20 maart 2022

20 maart 2022, 22:41
Ajax kreeg dinsdag een les in effectiviteit tegen Benfica. Dominantie was dus geen garantie in de Arena die stilviel van de spanning om de verrichtingen van Ajax en daarna doodstil om de uitschakeling tegen Benfica in de achtste finales van de Champions League. De Portugezen rekenden eerder al af met PSV. Het werd 0-1 nadat het in Lissabon 2-2 was geworden. Ajax dus uitgeschakeld en in de competitie nog maar 2 punten voor op PSV.

Eind seizoen voor Frimpong. Hij liep een scheurtje in de enkel op in het duel Leverkussen-FC Köln. Hij zat voor het eerst in de voorlopige selectie van Oranje.

Niels van der Poel, de schaatser, stapt mogelijk op de fiets. De wielerploeg Jumbo-Visma heeft interesse in een samenwerking met de 25-jarige Zweed.

PSV met speels gemak naar de kwartfinale van de Conference League. Roger Schmidt liet zijn ploeg aanvallend, met veel energie en druk naar voren voetballen. Na het knotsgekke gelijkspel (4-4) vorige week in Eindhoven speelde de ploeg in Kopenhagen met bravoure en volwassen: 0-4.

Na 120 minuten meeslepend voetbal moest AZ toch afscheid nemen van de Conference League. Na de verlenging stond er 2-2 op het scorebord tegen Bodo/Glimt uit Noorwegen.

Drie dagen voor de Klassieker tegen Ajax heeft Feijenoord zich ten koste van Partizan Belgrado moeiteloos geplaatst voor de kwartfinale van de Conference League. Na de 2-5 in Belgrado werd het nu 3-1.

Nuis heeft in Noorwegen het snelheidsrecord gebroken; hij haalde een snelheid van103 kilometer per uur. Vier jaar geleden vestigde hij het voorgaande record met een snelheid van 93 kilometer.

Bonevacia mist het WK door een blessure die hij donderdag tijdens een training opliep. De Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter moet het dus zonder zijn kopman doen.

PSV ’er Teze debuteert in de selectie van Oranje. Van Gaal heeft de verdediger opgenomen voor de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland.

Loting Conference League: PSV- Leicester en Feijenoord-Slavia Praag.

50.000 boete voor absente Hamilton. Hij verscheen na afloop van het vorige seizoen niet op een groot gala in Parijs, hetgeen hij wel contractueel verplicht was.

Johan de Wit stopt als bondscoach van de Japanse schaatsploeg. Zijn contract liep aan het einde van het seizoen af en is in goed overleg met de bond niet verlengd.

Kickboksgevecht tussen Badr Hari en Arek Wrzosek bij Glory 80 in het Belgische Hasselt is zaterdagavond gestaakt. Aan het eind van de tweede ronde braken er vechtpartijen uit op de tribune.

Femke Bol wint zilver op het WK atletiek indoor in Belgrado. Bol zegt dat ze de tweede plaats dankt aan haar rommelige halve finale van een dag eerder. Nu was ze wel bij de les, al kwam ze te kort om oud Olympisch kampioene Muller-Uibo te kloppen.

Van der Poel baalt na zijn derde plaats in Milaan-San Remo; ‘Dit is een gemiste kans, ik ben de overwinning misgelopen.’Hij maakte in ‘La Primavera’ verrassend snel zijn rentree na rugproblemen en een knieoperatie. Mohoric schreef de klassieker op zijn naam, 2 seconden voor Turgis en Van de Poel. Pogacar en Van Aert werden vijfde en achtste.

De Nederlandse estafettevrouwen zijn op de WK-indoor in Belgrado uitstekend als tweede geëindigd in de finale van de 4x4oo meter. Lieke Klaver, Eveline Saalberg, Lisanne de Witte en Femke Bol grepen met 3.28,57 het zilver achter Jamaica dat in 3.28,40 wereldkampioen werd.

De estafettemannen wonnen het brons bij de WK-indoor in 3.06,90. Taymir Burnet, Nick Smidt, Terrence Agar en Tony van Diepen moesten België en Spanje met respectievelijk goud en zilver voor zich dulden. Het is de vierde keer dan Nederland bij de mannen een medaille wint bij de WK-indoor.

Het Nederlandse handbalteam stuit bij de WK-kwalificatie play-offs op Portugal.

Max Verstappen moest een fikse tegenvaller incasseren in zijn eerste race als regerend wereldkampioen. De Red Bull coureur was bij de Grand Prix van Bahrein op weg naar de tweede plek maar 2 ronden voor het einde begaf zijn auto het: einde wedstrijd en geen punten. Ook zijn ploeggenoot Sergio Perez haalde de finish niet: hij viel 1 ronde voor de geblokte vlag uit.
De grote winnaar was Ferrari dat 1 en 2 werd met Charles Leclerc en Carlos Sainz. Het was de eerste GP-zege sinds Vettel in 2019 in Singapore won voor Ferrari. De Mercedescoureurs Hamilton en Russell beperkten de schade en eindigden onverwacht op de 3e en 4eplaats. Ook de 5e plaats van het Haas team met Kevin Magnusson was opmerkelijk. Valteri Bottas verraste met een 6e plek in de Alfa Romeo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE EREDIVISIE:

Heerenveen boekte zijn eerste zege in 2022. De ploeg uit Friesland had aanvallende intenties maar het duurde nog tot de 59e minuut voor Sarr de 1-0 maakte. In de 88e minuut besliste Bakker de wedstrijd door de 2-0 te maken.

Go Ahead Eagles boekte z’n tweede zege in 13 duels. Drie weken na de stunt tegen Ajax (2-1) werd SC Cambuur in Deventer met 3-0 verslagen.

FC Twente won voor de vierde keer op rij in de eredivisie. De ploeg won eenvoudig van PEC Zwolle met 1-0. Alleen na rust had FC Twente het even lastig.

NEC bleef thuis ondanks een groot overwicht op 0-0 steken tegen de nummer 17 van de Eredivisie, Sparta Rotterdam.

FC Utrecht verloor thuis met 1-3 van FC Groningen. De thuisploeg speelde een uitermate zwakke beginfase. Na 10 minuten stond het al 0-2. Ramselaar scoorde nog tegen in de eerste helft maar Larsen besliste de wedstrijd in de 89e minuut.

In een boeiende wedstrijd heeft Ajax Feijenoord met 3-2 verslagen. Het sterk startende Feijenoord kwam al in de 8e minuut op 0-1 waarna Haller in de 24e minuut gelijkmaakte. Vier minuten later maakte van Til de 1-2. Feijenoord zakte na 1 uur weg waarna Tadic uit een schitterende vrije trap
en Anthony de wedstrijd beslisten.

PSV zette in Eindhoven op simpele wijze Fortuna Sittard opzij met 5-0. Max schoot de thuisploeg na 10 minuten naar 1-0 waarna PSV eenvoudig de zege veiligstelde.

RKC Waalwijk won in Arnhem, bij het 24e bezoek, pas voor de tweede keer en wel met 1-2. De eerste zege werd geboekt op 15 maart 1992. De ex-Vitesse speler Büttner maakte het beslissende doelpunt.

Willem II leidde na 17 minuten al met 2-0 tegen AZ dankzij doelpunten van Nunnely en Kabangu. Martins Indi scoorde in de 35e minuut de 2-1. Na rust was AZ de bovenliggende partij en kwam het in de extra tijd via een kopbal van Aboukhtal langszij: eindstand 2-2.


DE STAND:
Ajax 27-66
PSV 27-64
Feijenoord 27-55
FC Twente 27-54
AZ 27-51
Vitesse 26-41
-------------------------------------------------------------

VROUWEN:
Bij de vrouwen waren er geen competitiewedstrijden maar werden de halve finales voor de beker gespeeld. Net als bij de mannen gaat de bekerfinale bij de vrouwen tussen Ajax en PSV. Een dag na de magere 1-0 zege van Ajax tegen Excelsior won de huidige bekerhouder PSV na verlenging van de verliezende bekerfinalist van vorig jaar ADO Den Haag. In een wedstrijd met weinig kansen besliste Biesmans in de 97e minuut, met haar knie, het duel.