Gelezen Sport!

Sportoverzicht van ma. 18 t/m zo. 24 april 2022

24 april 2022, 21:38
Vitesse en Sparta voetbalden dinsdag het restant van 6 minuten en 14 seconden. De tussenstand bleef ook de eindstand: 0-1.

Geen Wimbledon voor Medvedev en andere Russen vanwege de oorlog. De All England Club heeft een deelnameverbod opgelegd aan alle Russische en Belarussische spelers.

Dylan Teuns won de Waalse Pijl bij de mannen. De 30-jarige Belg versloeg Valverde op de befaamde Muur van Hoei. Valverde, al 5 keer winnaar, moest genoegen nemen met de tweede plaats.

De Waalse Pijl voor de vrouwen werd gewonnen door de Italiaanse Marta Cavalli die Annemiek van Vleuten achter zich liet in de laatste 150 meter. Demi Vollering werd derde op 10 seconden.

Verstappen won zaterdag de sprintrace in Imola. De Red Bull coureur was Leclerc de baas en verdiende zo een punt meer (8 om 7) en de poleposition in de GP van Emilia-Romagna.

Nederlandse handbalsters wonnen zaterdag met 24-18 van Duitsland in een vriendschappelijke wedstrijd.

De Nederlandse waterpolosters zijn geplaatst voor de eindstrijd van het Europese finaletoernooi van de World League. Oranje won met 9-7 van Italië. De ploeg is nu ook zeker van de superfinale. (12-17 juli).

Annemiek van Vleuten won voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik. Na in 2019 de klassieker op haar naam gebracht te hebben zegevierde ze nu na een fraaie solo. Ze versnelde aan het begin van de La Redoute op 30 kilometer van de eindstreep en dichtte het gat met de 8 koploopsters. Op 10 kilometer van de streep versnelde ze opnieuw. Niemand kon haar volgen. Brown werd op 43 seconden tweede voor Demi Vollering.

Remco Evenepoel bracht de 108e editie van Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam na een prachtige solo.
Evenepoel: ‘Ik heb fysiek en mentaal enorm geleden na mijn val in de Ronde van Lombardije, ruim 2 jaar geleden. Deceuninck bleef in me geloven en daar ben ik enorm dankbaar voor. Heerlijk dat ik nu wat terug heb kunnen doen.’

Harrie Lavreysen heeft zondag op de vierdee en laatste dag van de Nations Cup goud gewonnen op de sprint in Glasgow. Hij was zaterdag ook al de beste op Keirin.

Springruiter Willem Greve heeft de Nederlandse titel veroverd. Met een foutloze ronde zette hij de toon. Bart Bles sprong op El Rocco naar het zilver met 6,83 strafpunten. Sanne Thijssen won het brons.

De Nederlandse handbalsters wonnen overtuigend het laatste duel van de EK-kwalificatie. In Almere werd afgerekend met Griekenland: 40-11.

Op Tenerife wonnen de Nederlandse waterpolosters het Europese finaletoernooi van de World League. In de finale werd Europees kampioen Spanje met 12-11 geklopt.

Quartararo heeft zijn eerste zege in de MotoGP binnen. De Franse wereldkampioen bleef in de GP van Portugal Zarzo en Espargaro voor.

Volendam won in de Keukenkampioendivisie in Den Bosch met 1-2 en is na 13 jaar weer terug in de eredivisie. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt wegens het gooien van attributen op het veld.

Bijna 9 maanden na haar vreselijke val in Tokio is Laurine van Riessen terug aan de sprinttop. Bij de Nations Cup wedstrijden in Glasgow drong de 34-jarige Leidse verrassend door tot de finale van het individuele sprinttoernooi.

De teamsprinters leden een zeldzame nederlaag in de Nations Cup door voor het eerst in 4,5 jaar geen goud te halen. Zij wisten de finale niet te halen en werden derde. Het was de 1e nederlaag sinds november 2017. De mannen wonnen de 16 voorgaande wedstrijden. Australië won het goud voor Frankrijk. Nederland won het brons door Polen te verslaan.

Verstappen was zondag superieur in Imola. WK-leider Leclerc werd na een fout zesde. Max Verstappen begon vanaf poleposition. Hij gaf zijn leidende positie gedurende de race niet meer uit handen. Een dag eerder won hij ook al de sprintrace. Teamgenoot Perez eindigde als tweede voor Lando Norris. Voor het dit seizoen oppermachtige Ferrari was die zesde plaats niet de enige tegenvaller want Sainz belandde na de start na een aanrijding met Ricciardo in de grindbak en dat bleek einde oefening te zijn tot teleurstelling van de Italiaanse tifosi op de tribunes. Hamilton was aangeslagen na zijn 13e plaats. Hij werd ook nog op 1 ronde gereden door Verstappen.

__________

EREDIVISIE:

FC Twente won eenvoudig de thuiswedstrijd tegen Sparta. De nummer 4 versloeg in Enschede de nummer 16 met 2-0.

Een opnieuw stroef spelend Ajax won in Nijmegen op de valreep geflatteerd met 0-1 van NEC. Tadic miste een penalty maar Brobbey scoorde in de 88e minuut de winnende treffer.

AZ boekte een moeizame zege op Heerenveen in Alkmaar met 2-1. De Noord-Hollanders staan vijfde op 3 punten van nummer 4 FC Twente.

PEC Zwolle knokte zich via winst op RKC boven de rode streep. Het werd 0-2 in Waalwijk dankzij doelpunten van Van de Belt en Van Polen (penalty).

Met moeite won PSV in Leeuwarden van SC Cambuur met 1-2 nadat de thuisploeg al in de tweede minuut op voorsprong kwam. Zahavi en Gotze scoorden voor PSV.

Willem II versloeg in Tilburg Vitesse. De ploeg kwam al in de vierde minuut op 1-0 en won uiteindelijk eenvoudig. Het was de eerste overwinning van de Tricolores sinds 6 februari.

Heracles won in en van Groningen. De nieuwe club van trainer Wormuth. De Groningers leden de derde nederlaag op rij. Het werd 0-1 na een doelpunt van Laursen in de 22e minuut.

In de strijd om de derde plaats won Feijenoord op het nippertje van FC Utrecht. Diep in de blessuretijd zorgde Sinisterra voor de bevrijdende 2-1.

Fortuna SC heeft thuis eenvoudig gewonnen van Go Ahead Eagles. Het vertoonde niet zijn beste spel om de matige gasten met 1-0 te verslaan.

DE STAND:
Ajax 30-75
PSV 30-71
Feijenoord 30-64
FC Twente 30-61
AZ 30-58
Vitesse 30-44

__________

EREDIVISIE VROUWEN:

De voetbalsters van Ajax zijn zonder veel problemen in het spoor gebleven van koploper FC Twente. De ploeg uit Amsterdam won van Excelsior met 2-8 waarmee de achterstand op FC Twente weer werd teruggebracht tot 3 punten.

FC Twente-SC Heerenveen 3-0
VV Alkmaar-PSV 2-3
Feijenoord-PEC Zwolle 2-2
Excelsior-Ajax 2-8

DE STAND:
FC Twente 20-48
Ajax 20-45
PSV 20-36
Feijenoord 20-35
ADO Den Haag 20-30