Gelezen Sport!

Sportoverzicht van ma. 28 maart t/m zo. 3 april 2022

3 april 2022, 17:43
Duitsland legt bij vlagen de zwakke plekken van Oranje bloot. Het Nederlands elftal speelde met 1-1 gelijk tegen Duitsland. Het was een positief resultaat, toch oogde Oranje regelmatig kwetsbaar. De fraaie combinaties die tegen Denemarken tot doelpunten leidden, bleven nu uit.

Spaans-Nederlandse Egurolla is door bondscoach Mark Parsons opgenomen in zijn de definitieve selectie voor de voetbalinterlands van de Nederlandse vrouwen begin april. Egurolla heeft een Nederlandse moeder en een Spaanse vader, maar beschikt ook nog over een Amerikaans paspoort. Ze speelde 3 jaar geleden al eens voor Spanje toen ze inviel tijdens een oefenduel tegen Kameroen.

Portugal en Polen plaatsen zich voor het WK in Qatar. In de play-offronde won Portugal met 2-0 van Noord-Macedonië dat in de vorige ronde Italië uitschakelde. Polen won van Zweden met 2-0 door een strafschop van Lewandowski en een doelpunt van Zielinski.

Jong Oranje doet goede zaken in de strijd om het EK-ticket door Zwitserland met 2-0 te verslaan. Door de winst is de 1 e plaats in de groep weer binnen bereik. De achterstand op Zwitserland is nog wel 2 punten maar de ploeg van Van de Looi heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Ruud van Nistelrooy is akkoord met PSV. Hij wordt hoofdtrainer met Fred Rutten als assistent. Beiden hebben met de club een mondeling akkoord bereikt. Roger Schmidt wordt trainer van Benfica aldus het magazine ‘Kicker’.

Dennis Haar vervangt Henk de Jonge voor de rest van het seizoen. De Jonge kan vanwege gezondheidsredenen voorlopig niet werken.

Record in het vrouwenvoetbal: 91.553 toeschouwers zagen in Camp Nou Barcelona winnen met 5-2 van Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League. Een absoluut record in het
vrouwenvoetbal.

Mathieu van der Poel is terug van zijn rugblessure en wint op uitgekiende wijze “Dwars door Vlaanderen”. Hij won de sprint van Ties Benoot die voor hem applaudisseerde aan de finish.

Zes Nederlandse ploegen gaan naar de Tour voor vrouwen. De start van de Tour de France voor
vrouwen is op 24 juli.

Driebanden: Jaspers boekt WB zege in Las Vegas door in de finale te winnen van Sameh Sidhom.

De Nederlands hockeysters hebben in de Pro League een gemakkelijke zege geboekt op de VS. In Amstelveen won de formatie van Jamilon Mulders met 3-0.

De Nederlands curlingmannen verloren zaterdag in Las Vegas met 7-4 van Zweden, daarna wer opnieuw verlies geleden tegen Duitsland: 13-7.

Koolhof verloor met zijn dubbel-partner Skupski in de finale van het ATP-toernooi in Miami van
Hrkacz/Isner met 7-6 en 6-4. Ze stonden al voor de 4 e keer in een finale en verloren nu voor het eerst.

Dit jaar alsnog Formule 1 race in Qatar vanwege de geschrapte grote prijs van Rusland in Sotsji.
Daardoor blijft het aantal WK-races dit seizoen 23, een record voor de Formule 1.

De wens van Van Gaal voor de loting van het Nederlands elftal is uitgekomen: Oranje stuit op
gastland Qatar. In de WK poule A lootte Nederland verder Senegal en Ecuador.

John van de Brom wordt de nieuwe trainer van Al Taawon uit Saoedi-Arabië . Hij heeft een contrac getekend tot het einde van het seizoen 2022-2023.

Matthieu van der Poel heeft voor de 2 e keer de 272 kilometer lange Ronde van Vlaanderen op zijn naam geschreven. Hij troefde in een ongelooflijke eindsprint Dylan van Baarle, Valentin Madouas en wellicht wel de beste man in het peloton Tadej Pogacar af die als 4 e eindigde. Van der Poel was ook al winnaar in 2020 en werd in 2021 op de streep in Oudenaarde geklopt door de Deen Kasper Asgreen die in deze 106 e editie van de wielerklassieker geen rol van betekenis
speelde.

Lotte Kopecki won de 19 e editie van de Ronde van Vlaanderen. De Belgische was, net als in Strad Bianchi, sneller dan Annemiek van Vleuten. Chantal Blaak werd achter de winnares van 2021 derde.

Judoka Jesper Smink werd 4 e in Antalya en slaagde er dus niet in om voor de tweede keer grandslambrons te winnen.

Judoka Guusje Steenhuis greep naast het goud in Antalya. De nummer 3 van de afgelopen WK werd in de finale in de extra tijd na 6 minuten op haar rug gegooid door Anna Maria Wagner.

Gijs Brouwer en Suzan Lamens plaatsten zich voor het eerst voor een ATP respectievelijk WTA toernooi. Brouwer in Houston en Lamens in Bogota.

…………………………………………

EREDIVISIE

Ajax won met 1-3 van FC Groningen dat in de 2 jaren hiervoor thuis met 1-0 en 2-1 had gezegevierd.Nadat Ajax op achterstand kwam werd het voor de rust nog 1-2. Berghuis besliste de wedstrijd in blessuretijd.

In een sensationele wedstrijd speelde PSV gelijk in Enschede tegen FC Twente dat een voorsprong van 3-0 verspeeld. De achterstand op Ajax is nu 4 punten.

AZ pakte 3 punten tegen directe concurrent Vitesse. De Alkmaarders wonnen thuis met 3-1 van de Arnhemmers die maar 5 punten pakten uit de laatste 8 wedstrijden.

Ook onder Kruijs won FC Utrecht niet. In Waalwijk werd het tegen RKC een gelijkspel: 1-1. Kramer scoorde in de 92 e minuut de gelijkmaker voor de Waalwijkers.

Feijenoord boekte een 2-0 zege op Willem II dankzij 2 doelpunten in de 2 e helft van Sinisterra en Linssen in blessuretijd.

De 24 e IJsselderby werd in Zwolle voor 14.000 toeschouwers gewonnen door Go Ahead Eagles dooreen doelpunt in de 93 e minuut van Rommens.

Sparta Rotterdam en SC Heerenveen speelden op Het Kasteel gelijk en hielden zo ieder een punt overin een rommelige wedstrijd. Thy miste een penalty voor Sparta in de 37 e minuut.

Heracles Almelo won voor het eerst sinds 13 maar 2021 weer eens een uitduel. De ploeg uit Almelowon met 0-2 van degradatiekandidaat Fortuna Sittard.

NEC nestelde zich in het linkerrijtje van de eredivisie door in Leeuwarden met 1-2 te winnen van
concurrent SC Cambuur.

DE STAND:

Ajax 28-69
PSV 28-65
Feijenoord 28-58
AZ 28-55
FC Twente 28-55
Vitesse 27-41

…………………………………………

EREDIVISIE VROUWEN:

FC Twente won vrijdagavond van Excelsior na 2 eigen doelpunten van Excelsior. Na 25 minuten stondhet al 0-4 voor FC Twente. PSV won in Eindhoven nipt van SC Heerenveen met 1-0 door een doelpuntvan Pattiwael. Feijenoord won in Alkmaar de uitwedstrijd met 1-3 en staat nu 3 e op 11 punten van FCTwente en 8 punten achter Ajax. ADO Den Haag boekte in eigen stadion een 2-0 zege op PEC Zwolle.
Ajax speelde dit weekend niet.

DE STAND:

FC Twente 19-45
Ajax 19-42
Feijenoord 19-34
PSV 19-33
ADO Den Haag 20-30