Vrije Tijd

TikTokker Sander Haas brengt eigen kookboek uit

8 oktober 2022, 11:30
Sander Haas kookt en maakt cocktails op TikTok. Op zijn geheel eigen wijze. Ongepolijst, eerlijk, herkenbaar. Met 160.000 volgers en meer dan 3.000.000 likes heeft hij een van de grotere TikTok accounts van Twente. Met zijn 44 jaar is hij zeker een van de oudste Tiktokkers.

De video’s van Sander Haas gaan voornamelijk over koken en cocktails maken. Hij is nu een crowdfunding gestart om een cocktail- en receptenboek uit te geven in de stijl van zijn video’s. Toen hij de suggestie kreeg een boek te maken met zijn recepten, ging hij te rade bij zijn volgers. Die zagen het plan wel zitten. Nu is er een crowdfunding gestart om het boek daadwerkelijk te gaan realiseren.

Sander Haas: ‘Ik vond het een leuk idee. Na enig uitzoekwerk bleek dat ik ongeveer 400 boeken moet verkopen om het project haalbaar te maken. Dit probeer ik nu via een crowdfunding voor elkaar te krijgen. Mensen schrijven zich in op het boek en als we het doel halen, komt het er echt. Dan hebben de kopers het voor de kerst in huis.’

De crowdfunding is te vinden op https://www.kickstarter.com/projects/sanderhaas/jamjam-kookboek-cheers-babes-cocktailboek. Voor 13 november moet het beoogde doel behaald zijn.