Marja Roozendaal, klassiek homeopaat

Vakantietijd, komkommertijd…

30 juli 2022, 12:47

Deze vakantieweken hebben vanwege meer tijd een hoger mijmergehalte dan normaal. En ik laat m’n gedachten gaan over natuur en cultuur in relatie tot de wereldontwikkelingen.
Hoe verhoudt zich dit met elkaar?

Vanuit de homeopathie zijn we zeer verbonden met de natuur, de middelen zijn natuurlijk, hebben geen bijwerkingen, zijn individueel af te stemmen, veilig en niet toxisch.
Gezondheid heeft te maken met dicht bij jezelf blijven; natuurgetrouw zoals jij bent. En klachten ontstaan vaak als we om welke reden dan ook, van onze ‘rode draad’ hebben moeten afwijken. En dat is, onbewust, veel vaker dan je denkt.

Cultuur pur sang vind je in ons land, maar ook in andere landen waarmee een stuk geschiedenis beeldend verteld wordt, een zichtbaar gemaakte ‘rode draad’ van dát speciale land. Het unieke verhaal van elk land. Duik je daarin dan vind je fantastische inkijkjes in het leven van ooit. En die specifieke cultuur kun je niet verplaatsen; het zou de toren van Pisa geen recht doen als we deze in Amsterdam zetten of de Eifeltoren naar Hardenberg brengen. Dat zou een regelrechte cultuurschok zijn én geen gezicht.
Dat geldt ook voor voeding. Elk land, delen van een land hebben hun eigen grond, aarde waar bepaalde groenten en andere producten het goed doen. Zo zullen nectarines nooit op de Noordpool rijp worden en gedijen malariamuggen niet op de Veluwe.

Natuur verloochent zich niet. Cultuur daardoor ook niet. Alleen als…

Het gaat goed, als we hierin niets ingrijpends veranderen, slechts alleen zo nu en dan bijsturen. Een zwakte de juiste prikkel geven om sterker te worden en/of ziekten te overwinnen. Geen kunst en vliegwerk, geen onderdrukking, geen chemisch synthetische middelen, alleen een natuurlijke prikkel zodat het evenwicht hervonden kan worden.

Deze natuurwet geldt voor mens, dier en natuur.
Een homeopathisch middel geeft ‘alleen maar’ een stimulans aan ons lichaam om het probleem, de klacht, op te lossen. Dat geldt voor mens, dier en plant. Wonderlijk mooi om te zien.
En moet je er in geloven? Nee hoor! Immers, dieren geloven er ook niet in. En baby’s?
Dat kunnen we ook in natuur zo doen. Er is veel te winnen!
De nieuwberichten doen ons anders geloven. En we zullen ook écht de schouders er onder moeten zetten, want de balans is totaal verstoord.

Het gaat fout als macht en geld een grote (lees ongezonde) rol gaan spelen, zoals al jaren aan de orde is. Als we meer willen dan reëel is of goed voor ons, of ons land is. Meer geld, meer macht wekt de illusie dat alles maakbaar is, maar helaas….

Mijmer maar met me mee, denk aan de dagelijkse dingen, vraag je af of het natuur of cultuur is. Het zit ‘m al in de kleine dingen als een Aziatische maaltijd van de Appie. Of heerlijke Sushi…. Buiten dat dit heerlijk is om te eten, is het natuur of cultuur?

Een pijnstiller, kunstmest op je gras, antibiotica door het voer van je kippen of paarden. Wij hebben dát wat er aan stoffen in zit niet nodig. Het onderdrukt en is op termijn, ziekmakend.
Inmiddels zijn we serieus afgedwaald van welke ‘rode draad’ dan ook en is het een kunst om die balans weer te herstellen.

Op grote schaal tekent het zich ook uit natuurlijk. Op het moment dat je de cultuur van je land, de eigenheid aan de kant schuift vanuit welke motieven dan ook, ben je de kracht van een land kwijt. Want kracht is eigenheid en eigenheid garandeert een gezonde weerstand.
Voor mens, dier en natuur!

Het is ernstig, het is vijf voor twaalf, maar nooit té laat.

Er is veel te winnen!