Expositie

Figuratief of abstract: het pad van de kunstenaar en schilder

Peter van der Tol 23 januari 2024, 11:27
Van 28 januari tot 1 april heeft Kunsthal Hof 88 in Almelo een mooie expositie van twee Overijsselse schilders. Toon Klaver (overleden in 2023) en Henk Lassche laten u uitgebreid kennismaken met hun werk. Werken die op het oog heel verschillend zijn, maar in de thematiek overeenkomsten vertonen. Allebei gepassioneerde schilders die met hun hart en hun penseel dat wat ze zien verbeelden; allebei olieverf liefhebbers.

Toon Klaver, geboren in Hengevelde en opgeleid als huisschilder en de kunstacademie in Enschede, is de schepper van een groot oeuvre. Hij is een klassiek schilder en bekend van zijn sfeerrijke stillevens en stadsgezichten.

Het is aan Henk Lassche en aan Hof 88 te danken dat er nu een expositie is over Toon Klaver. Henk Lassche is de schilder van het landschap die in Scandinavië en in Turkije indrukken opgedaan heeft die hij tot op de dag van vandaag gebruikt.

De laatste jaren hebben de abstracte landschappen concurrentie gekregen van andere beelden en verwonderingen, want Henk schildert met het hart en met de passie van iemand die nog veel te ontdekken heeft. Hij is 75 jaren jong en heeft nog een heel leven voor de schilderkunst te gaan.

Kortom, een boeiende expositie van twee olieverf adepten waarbij voor iedere bezoeker wat te ontdekken valt. In de volgende papieren uitgave van TKKR wordt uitgebreid stilgestaan bij het leven en werk van Henk Lassche, de man met hart voor de Twentse schilderkunst.