Gelezen!

Ruim €11 mrd aan spelers voetbalt op het EK

23 juli 2024, 09:37
De groepsfase van het EK-voetbal is voorbij. Bij aanvang hadden de 24 selecties opgeteld een spelerswaarde van €11,4 mrd, blijkt uit cijfers van Transfermarkt.com. Daar is nog €9 mrd van over. Het land met de laagste waarde, Roemenië met €92 mln, speelt in de achtste finale tegen Nederland dat op de zesde plek staat met €815 mln.

Engeland heeft de waardevolste selectie. De 26 spelers zijn €1,5 mrd waard, gemiddeld €58 mln per speler. Nederland staat op zes met gemiddeld €31 mln per speler. Van de 10 landen met de hoogste spelerswaarden is alleen Oekraine in de groepsfase uitgeschakeld.

Het Engelse team heeft ook de waardevolste speler in de gelederen. Jude Bellingham heeft een waarde van €180 mln. Hij deelt de eerste plek met de Fransman Mbappé. Xavi Simons is met €80 mln de waardevolste Nederlandse speler. Bellingham en Mbappé staan in het waardevolste elftal dat Transfermarkt.com heeft samengesteld. De waarde van de aanvallers is het dubbele van de verdedigers. De doelman heeft met €40 mln de laagste waarde. Er staat geen Nederlandse speler in dit elftal. (FD)