Hans Heerze, Advocaat

Koning Arthur als UFO-geest

31 januari 2022, 21:41
De tijden van koning Arthur en de ridders van de ronde tafel liggen ver achter ons. Daarmee ook de tijden, waarin de vorsten er gewapenderhand op uit trokken om bloed te vergieten en landje te pikken. Fluitende speren en blikkerende zwaarden zijn ingehaald door fluisterende drones en ratelende (semi)automatische wapens. Maar tot mijn verrassing verscheen het beeld van prins Charles die zijn zwaard zwaaide naar een Britse autocoureur, die tweede was geworden. Loser. Daarvoor moest natuurlijk Charles weer uitrukken.

Bij winnaars als Elton John liet de koningin zich niet passeren. Lewis, die de prinselijke voorliefde voor viervoeters kende, had zich voor de gelegenheid uitgerust met een paardenstaart. De foto’s van het rollende hoofd zijn ons bespaard gebleven. Het zou een zegen zijn voor het milieu als de raceauto’s in de garage zouden blijven, maar dat zou de coureur de kop toch niet hoeven te kosten. Charles is van het milieu. Zijn British racing green vingers diep in de zakken van zijn maatpak. In zijn wachttijd speurt hij, om niet alleen de verliezers maar ook de tijd te doden, naar het klavertje vier, dat hem het koningschap zou moeten brengen. Je zou denken, dat hij dan zijn moeder in plaats van de coureur te grazen zou moeten nemen.

Van Lewis hoorde hij, dat hij beter op de safetycar zou kunnen inzetten. Een apparaat, dat een sprookje werkelijkheid kan maken. Voor de sprookjesprins zou dat de uitkomst kunnen zijn. Dus een spurt uit de tuin en met de neus in de occasions. Elton zal zijn sir-schap aan zijn brillencollectie hebben te danken. Wel wat goedkoop met de tweede en soms zelfs de derde bril gratis. Maar met de verziende blik op de adelstand.

Voetbaltrainer Bobbie Robson bracht het tot sir dankzij de brilstand. Had Lewis ook zulke slechte ogen? Een wonder dat hij niet de hele race naast de baan gereden heeft. Of zit het bij Lewis Anders? In Engeland rijden ze aan de verkeerde kant van de weg. Voor alle duidelijkheid voor degenen die de oversteek nog wagen: dat doen niet alleen de coureurs met een oogkwaal.

Wij hebben hier niet zo’n prins Charles. Dat betekent niet, dat de zangers die zullen worden onderscheiden nu rustig kunnen gaan slapen. Onze troonopvolgster heeft namelijk net haar jachtakte gehaald. We moeten dus niet verbaasd zijn, als we te maken krijgen met gevallen lijsters. Terwijl er al gevallen zijn, waarin die vogels over hun eigen banaan zijn uitgegleden.

Engelse zangers hebben daar wat op gevonden. Niet alleen een tweede stem, maar ook een tweede persoonlijkheid. Zij kappen door de ridderslag met hun oorspronkelijke identiteit en leven gepseudonimiseerd verder als sir Cliff en sir Elton. In het onvergetelijke rijtje mogen we de kruisridder sir Tom Jones niet vergeten. Je zou denken, dat een persoon die zoveel ondergoed over zich heen kreeg eerder in de catalogus van de Hema dan in de adellijsten zou moeten worden vermeld. Nog een dimensie verder ging Arthur, die, hoewel hij helemaal niet heeft bestaan, tot koning werd geslagen. Koning Arthur als UFO-geest, voordat de UFO werd uitgevonden.

Ik las, dat ook de coureur Ayrton Senna een legende was. Hebben we seizoenen lang gekeken naar de automatische piloot. Daarvan heeft de KLM er een heleboel liggen. Die zullen volgend jaar bij de races worden ingezet, zodat onze luchtreus haar verliezen kan wegwerken en wij elke race feest kunnen vieren.

Nu de kerststol feeststol is geworden, zal het niet lang meer duren of kerstmis zal feestmis zijn. De kardinaal in de polonaise met confetti in het haar en met de Alpenzusjes en de Snollebollekes in het koor. Springen nondeju! Even wennen, maar het went gauw genoeg, want ook Pasen, Pinksteren en Hemelvaart worden een feest. Hemelvaart boek je als uitje bij Elon Musk en dan ga je bij de bushalte staan wachten. Degenen die in het feestgedruis het kruis missen, kunnen zich wenden tot sir Tom.

Hans Heerze