Gelezen Sport!

Sportoverzicht van ma. 21 t/m zo. 27 maart 2022

27 maart 2022, 21:53
FC Utrecht gaat niet verder met René Hake. Assistent-trainer Kruys maakt het seizoen af als interim -hoofdtrainer. Hake werkte sinds 2019 in de Domstad.

Matthieu Van der Poel wil dit jaar zowel de Tour de France als de Giro gaan rijden. De Nederlander maakte zijn rentree zaterdag in Milaan-San Remo en werd meteen derde.

Estavana Polman op straat gezet door Team Esbjerg na negen jaar. Ondanks een doorlopend contact wil de club van de handbalster af en komt ze niet meer voor in de plannen voor het komende seizoen.

Nadal 6 weken aan de kant door een ribblessure. Roland Garros komt echter niet in gevaar voor de 35-jarige Spanjaard.

Van Zundert plaatste zich woensdag voor de vrije kür op vrijdag in het Franse Montpellier. Ze eindigde als 18e op de korte kür.

Bosker volgt Roest naar Team Reggeborgh. Hij tekende een contract van 2 jaar.

Fitte Eriksen maakt entree tegen Oranje na eerder positief op corona te zijn getest.

Ten Hag heeft met de leiding van Manchester United gesproken. De beslissing wie de nieuwe trainer wordt zou nog van vele factoren afhankelijk zijn.

De nummer 1 van de wereld in het vrouwentennis stopt. De eerste Australische winnares van de Australian Open Ashleigh Barty had alles in zich om het vrouwentennis nog jaren te regeren maar de 25-jarige Australische stopt met tennis omdat ze de emotionele drive niet meer heeft.

Italië ontbreekt op het WK-voetbal in Qatar. De Europees kampioen verloor in de play-offs in Palermo met 0-1 van Noord-Macedonië dat het nu opneemt tegen Portugal. De Portugezen wonnen van Turkije met 3-1. Het is de tweede keer op rij dat Italië het eindtoernooi mist.

Advocaat keert als ‘klankbord’ van coach Rick Kruys terug bij FC Utrecht. Advocaat voetbalde in het verleden bij FC Utrecht en was coach in het seizoen 2018-2019 waarbij het Europees voetbal haalde.

Antwerp FC ziet 2 sponsoren weglopen na de aanstelling van Overmars als technisch directeur. ‘Zijn aanstelling druist in tegen de waarden en normen van de Select groep, een personeelsmanagement bedrijf. Descroes, een havenbedrijf hanteert eenzelfde argumentatie.

Matthieu van der Poel boekt in wielerweek Coppi e Bartali zijn eerste zege van het seizoen. Hij was de snelste in de sprint voor de Brit Hayter en Mertz uit België.

Seuntjens van NAC per direct naar Japan. De 32-jarige aanvaller, clubtopscorer in de eerste divisie met 12 doelpunten verhuist naar FC Imabari, dat uitkomt op het 3e niveau.

Vettel mist opnieuw een formule 1 race vanwege corona. Zijn landgenoot Hulkenberg vervangt hem net als vorige week in Bahrein.

Koolhof/Skupski schakelden Middelhof/Harrison uit tijdens het ATP-tennistoernooi in Miami met 7-6 en 7-5.

Jong Oranje liet in de kwalificatie voor het EK punten liggen tegen Bulgarije. Het werd in Sofia 0-0 en daar mocht de ploeg blij mee zijn. Nederland staat nu tweede met 14 punten uit 6 wedstrijden in groep E achter Zwitserland dat 19 punten heeft uit 7 wedstrijden. Bulgarije staat derde met 8 punten uit 7 duels.

Wout van Aert domineert met Jumbo-Visma het voorjaar. Vrijdag won hij de E3 Prijs Saxo Bank Classic in Harelbeke. Zijn ploeggenoten Laporte en Stefan Kung werden 2e en 3e! Het was een demonstratie, niet alleen van Van Aert maar ook van Jumbo-Visma. Van Aert won ook al de Omloop het Nieuwsblad.

Antwerp FC raakte na Descroes en Select Group vrijdag nog 2 sponsors kwijt na de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. Ook Vinci Energies en Federale Verzekeringen zetten de samenwerking stop.

De beachvolleybalduo’s Brouwer /Meeuwsen en Katje stam/Raisa Schoon plaatsten zich voor de finales bij het Elite 16 toernooi in het Mexicaanse Rosarito.

Het Nederlands elftal heeft in een boeiende en overtuigende oefenwedstrijd Denemarken verslagen. De nummer 10 van de FIFA-ranglijst won van de nummer 9. Van Gaal speelde in een 3-4-1-2 opstelling zoals hij dat voor ogen heeft in Qatar. Met De Jong en Berghuis als regisseurs lukt dat goed. Bergwijn scoorde 2 keer, Aké en Depay via een penalty scoorden de 2 overige doelpunten. Eriksen kwam in de tweede helft in het veld en scoorde na 2 minuten, in de 47e minuut. De wereld smulde van zijn droomrentree. Van Gaal bleef kritisch over zijn elftal. Hij vond dat er in de tweede helft een te groot verval was.

PSV wil het volgende seizoen toch Van Nistelrooij als hoofdtrainer op de bank. Hij is nu trainer van Jong PSV.

De waterpolosters van Polar Bears hebben hun Nederlandse titel geprolongeerd. De ploeg uit Ede walste over ZV De Zaan heen met 11-2. De Zaan was in de reguliere competitie met afstand de beste met 9 punten voorsprong maar in de play-offs stelde Polar Bears alsnog orde op zaken.

Het Eritrese toptalent Biniam Girmay heeft Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. Na 294 kilometer won hij de sprint van een groep van 4 en werd zo de eerste Afrikaanse winnaar van de Belgische klassieker.

Elisa Balsamo won Gent Wevelgem voor Marianne Vos in een massasprint. De supersnelle sprintster Wiebes was na een val afgestapt.

Max Verstappen won zondag de Grand Prix van Saudi-Arabië. Drie ronden voor het einde passeerde hij op het circuit van Djedda de Ferrari van Charles Leclerc. De Ferrari van Sainz ging als derde over de streep. Perez startte voor het eerst op pole-position maar eindigde als 4e. Russel werd 5e in de Mercedes en Hamilton werd tiende in de tweede Mercedes.

__________

EREDIVISIE VROUWEN:

De Ajax vrouwen laten tegen PSV dure punten liggen in de race om het landskampioenschap. In eigen huis werd gelijkgespeeld tegen PSV in een eenzijdige wedstrijd waarin Ajax de bovenliggende partij was. Ajax en FC Twente staan nu in punten gelijk maar Ajax speelde een wedstrijd meer.

SC Heerenveen – ADO Den Haag 0 - 4
PEC Zwolle – VV Alkmaar 2 - 1
Feijenoord – Excelsior 2 – 0

De stand:

FC Twente 18 - 42
Ajax 19 - 42
Feijenoord 18 - 31
PSV 18 - 30
ADO Den Haag 19 - 27